Energielabel BedrijfsmakelaarUtiliteitsgebouwen zoals ziekenhuizen, scholen, gemeenschapshuizen e.d. dienen een energielabel Bedrijfsmakelaar op een plek neer te hangen waar het voor iedereen zichtbaar is. Dit is een wettelijke bepaling. Bij het opleveren of verkopen van een nieuw gebouw, dient er altijd een energielabel overhandigd te worden aan de koper of huurder. Wij kunnen u ook tijdens de bouw assisteren met adviezen voor energiezuinige apparatuur en materialen. Maak daarom tijdig een afspraak met ons zodat u uw gebouw kunt voorzien van materialen waardoor het voldoet aan de hoogst mogelijke eisen. Dit komt tevens ten goede aan de waarde van uw pand. Kijk op www.energielabelbinneneenweek.nl en maak uw afspraak zodat wij de inspectie kunnen beginnen.Gecertificeerd

Alleen gecertificeerde inspecteurs kunnen uw pand beoordelen en een energielabel Bedrijfsmakelaar afgeven. Een inspecteur controleert op alle mogelijke facetten die te maken hebben met energieverbruik. Heeft u zonnepanelen, dan valt dit zeker gunstiger uit bij uw energielabel. Aanpassingen die gedaan kunnen worden vóór de keuring, dragen bij aan een beter resultaat en dit heeft weer invloed op de waarde van uw pand. Wij kunnen u hierover adviseren. Doet u geen aanpassingen en laat u het pand zoals het is, dan krijgt u bijvoorbeeld het energielabel D en wij maken een rapport voor u waarin adviezen staan die u kunt toepassen en waardoor uw pand energiezuiniger wordt, waardoor u in een later stadium een beter energielabel kunt krijgen.


Verhuur of verkoop

Het is verplicht vanaf 1 januari 2015 om een energielabel Bedrijfsmakelaar te overhandigen bij verkoop of verhuur van uw bedrijfspand of woning. Dit alles in het kader van onze zorg voor het milieu. Minder uitstoot en minder verspilling van energie zijn de belangrijkste punten. Hoe minder energie u verbruikt hoe hoger uw energielabel en hoe gunstiger voor de waarde van uw pand. Als particulier kunt u zelf uw energielabel regelen, maar als bedrijf heeft u een gecertificeerde inspecteur nodig die uw pand beoordeelt. Maak een afspraak en bel ………..