Energielabel gebouwen Verplicht?Energielabel gebouwen mogen enkel afgegeven worden door BRL 9500 gecertificeerd adviseurs. Dat komt omdat het grootste gedeelte van de energie verbruikt wordt in deze panden. Door de BRL9500 certificering mogen wij officiële energielabels uitgeven en kunnen wij deze direct afmelden bij het RVO. Het aanvragen van een energielabel is daarom niet minder eenvoudig. Je doet dit eenvoudig online bij energielabelbinneneenweek.nl. Met een label voorkom je problemen bij de verkoop of verhuur van je bedrijfspand. Welke documenten moet je kunnen overhandigen: 1) Verhuur: Een afschrift van het energielabel moet je overhandigen aan de nieuwe huurder. 2) Verkoop: Je moet het energielabel overhandigen aan de koper van het bedrijfspandVoor welk gebouw is een energielabel nodig?

Voor veel gebouwen met zakelijke doeleinden is een energielabel verplicht. Deze verplichting geldt alleen als je op het punt staat om het pand te verkopen of opnieuw te verhuren. Voor gebouwen met volgende functies is een energielabel sowieso vereist:

  • Gebouw wat gebruikt wordt als winkel;
  • Gebouw wat gebruikt wordt als horecagelegenheid;
  • Gebouw wat gebruikt wordt voor sportdoeleinden;
  • Gebouw wat gebruikt wordt als kantoor;
  • Gebouw wat gebruikt wordt als medisch centrum;
  • Gebouw met een openbaar karakter

Gebouwen die enkel gebruikt worden als werkplaats of opslagruimte zijn een uitzondering op deze regel. Heb je een combinatie van een kantoor en magazijn? Dan hoeft alleen het kantoorgedeelte te worden opgenomen. Wil je weten wat verplicht is in jouw situatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Energielabel gebouwen aanvragen

Het label aanvragen voor een gebouw is eenvoudig. We werken volgens een vast stappenplan waardoor jij binnen 1 week al beschikt over het energielabel:
1) Selecteer hoeveel m2 het gebouw is;
2) Samen plannen we een datum voor de opname op locatie;
3) In de tussentijd je ons plattegronden, gevel- en installatietekeningen;
4) We doen de opname op locatie;
5) We maken het energielabel voor je op;
6) Je ontvangt het energielabel en we kunnen dit afmelden bij het RVO!

Tarieven Energielabel gebouwen

We werken met vaste tarieven. Hoe groter het gebouw, hoe hoger het tarief voor een energielabel. Door deze transparante werkwijze word je achteraf nooit geconfronteerd met extra kosten.
Gebouw van 0 tot 250m2 360 euro
Gebouw van 250m2 tot 500m2 425 euro
Gebouw van 500m2 tot 1000m2 550 euro
Gebouw van 1000m2 tot 2000m2 635 euro
Gebouw groter dan 2000m2 Prijs op aanvraag