Energielabel voor bedrijfspand in Eindhoven aanvragenAls eigenaar van zakelijk vastgoed wordt het u niet gemakkelijk gemaakt. Er komen steeds meer regels omtrent de duurzaamheid van bedrijfsgebouwen en of u nu wilt of niet, u krijgt daarmee ook in Eindhoven te maken. Uiteindelijk zijn al deze maatregelen zoals de noodzaak tot een energielabel aanvragen voor bedrijven, echter in het leven geroepen met het oog op een milieuvriendelijke toekomst. We doen het zeker ergens voor samen, dat staat vast.


Energielabel voor bedrijfspand aanvragen in Eindhoven binnen een week

Bent u vastgoedeigenaar in Eindhoven en krijgt u te maken met verkoop, verhuur of wellicht oplevering van een nieuw pand? In dat geval is het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht. Vanuit overheidswege ziet de Inspectie Leefomgeving & Transport hierop toe. Hoewel de handhaving de eerste jaren na de introductie van het label niet al te streng was, zijn er inmiddels al diverse boetes uitgeschreven. Ook in de regio Eindhoven zijn organisaties die niet aan de verplichtingen voldeden bestraft.

Vanaf 2023 krijgt u zelfs te maken met nog strengere regels en moet u aantonen dat uw kantoorgebouw in Eindhoven minimaal voldoet aan categorie C. Voor die tijd moet u derhalve sowieso een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand (mits > 100m2) en moet dat label aan de minimale classificatie-eisen voldoen.


Snel regelen? Dat kan!

Wij hebben het beoordelingsproces ten aanzien van energielabels zodanig ingericht, dat afgifte van zo’n label al binnen een week kan geschieden. U kunt het aanvragen van een energielabel bedrijfspand volledig via ons laten lopen. Hiertoe is het wel van essentieel belang dat u ons van de juiste informatie voorziet.

Het is mogelijk dat na objectieve beoordeling van uw gebouw in Eindhoven blijkt dat de benodigde C-classificatie voor bedrijven niet kan worden toegekend. In dat geval kunnen wij vanuit de aan ons gelieerde ondernemingen Energie Bouwadvies.nl en Perfect Bouwexperts.nl, advies geven omtrent de te nemen maatregelen. Het aanbrengen van zonnepalen, driedubbel glas of isolatievoorzieningen in uw pand in Eindhoven, kan de energiezuinigheidsscore aanzienlijk verbeteren. Wij rekenen het tot in detail voor u uit.