Energielabel kantoor aanvragenHet fenomeen energielabel is ook voor kantoorgebouwen van essentieel belang. Hoewel de overheid aanvankelijk een afwachtende en vrijblijvende houding aannam ten aanzien van de plicht van een pandeigenaar om een energielabel voor kantoorgebouwen te kunnen overleggen, is men daarin tegenwoordig een stuk strenger. Voldoet u niet aan de verplichtingen dan kunt u een behoorlijke boete tegenmoet zien.


Een energielabel voor kantoorpanden is in de eerste plaats zeer nuttig

Een energielabel voor het kantoorgebouw dat uw eigendom is, heeft in de eerste plaats een belangrijke commerciële functie. Een goede score ten aanzien van het energielabel maakt immers duidelijk dat het pand energiezuinig is. Daar zal de potentiële koper of huurder van uw kantoorpand blij mee zijn want dat scheelt hem / haar aan maandelijkse energielasten. Een energielabel voor uw kantoor aanvragen is dus niet alleen verplicht maar u heeft er ook daadwerkelijk iets aan. Voor een energiezuinig gebouw kunt u immers een hogere huur of verkoopprijs vragen.

Het energielabel voor kantoorpanden is ook met het oog op de toekomst van essentieel belang. U dient minimaal over labelscore C te beschikken. Scoort uw pand lager dan kan het zijn dat uw gebouw vanaf 2023 op last van de overheid gesloten wordt totdat u energiebesparende maatregelen hebt doorgevoerd. Zorg dus nu al dat u een energielabel voor al uw kantoorgebouwen aanvraagt. Dan weet u immers wat u nog te doen staat met het oog op de toekomst.


Snel regelen?

Energielabelbinneneenweek.nl kan u in slechts 7 dagen voorzien van een actueel en objectief vastgesteld energielabel. Indien u dat wenst kunnen wij daarna meteen adviseren omtrent te nemen maatregelen om het energielabel van uw kantoorgebouw te laten verbeteren.

Maak er nu direct werk van en neem contact met ons op! Als ervaren adviseur zijn wij u graag van dienst.