Energielabel voor kantoor in Oss verplichtEen energielabel voor bedrijfspanden is tegenwoordig verplicht, ook in Oss. De overheid heeft het ontbreken van een energielabel bij het afsluiten van een verkoopcontract of een huurcontract lange tijd gedoogd. Sinds enkele jaren zijn energielabels in dergelijke gevallen écht verplicht. Wanneer bij een controle blijkt dat u er als verkoper of verhuurder van een pand in Oss niet over beschikt, dan kunt u een fikse boete tegemoet zien.


Energielabel voor bedrijfspand in Oss verplicht maar ook nuttig

Dat een energielabel verplicht is, is niet enkel onhandig. U kunt als verkoper of verhuurder ook weldegelijk profijt van zo’n label ervaren. Valt uw pand in een gunstige categorie, dan zegt dat iets in positieve zin over de energievriendelijkheid van uw gebouw. Dat mag u doorvertalen in een hogere verkoopprijs of een hogere huurprijs ten aanzien van uw pand in Oss. De andere partij zal immers minder energielasten betalen in een pand met een gunstig verplicht energielabel.

Een energielabel is ook voor kantoren verplicht. Vanaf 2023 is het zelfs noodzakelijk dat u in Oss ten aanzien van uw bedrijfs- of kantoorpand beschikt over een verplicht energielabel van ten laagste categorie C. Op last van de overheid kunnen panden met een minder gunstig label vanaf dat jaar zelfs gesloten worden totdat er is geïnvesteerd in energiezuinige voorzieningen.


Energielabel verplicht: energielabelbinneneenweek.nl regelt het snel voor u.

Heeft u in Oss haast ten aanzien van het verkrijgen van een verplicht energielabel? Neem dan contact met ons op. Wij hanteren een spoedprocedure en kunnen soms binnen enkele dagen het energielabel afgeven. Daarnaast adviseren wij graag over verbeteringen van het label. Wij kunnen u bijvoorbeeld schetsen door middel van welke investeringen u uw verplicht energielabel zou kunnen opwaarderen.