Energielabel voor bedrijfspand in Weert is verplichtEen energielabel voor bedrijfspanden in Weert is net als in de rest van Nederland verplicht. En dat is maar goed ook vinden wij. Het verplicht energielabel is in het leven geroepen om pandeigenaren bewust te maken van de energieprestaties van hun gebouw. Veel eigenaren hebben geen idee hoe hun gebouw scoort en het label maakt dat inzichtelijk. Vervolgens kan het label voor u in Weert een stimulans zijn om energiebesparende maatregelen te nemen.


Energielabels zijn ook in Weert al enige tijd verplicht

De overheid heeft het verplicht energielabel alweer heel wat jaren geleden geïntroduceerd, maar aanvankelijk werd hier nog vrij weinig waarde aan gehecht. Dat zal nu gaan veranderen. Beschikt u namelijk over bijvoorbeeld een kantoor in Weert dat u wilt gaan verkopen of gaan verhuren, dan is het in de contractrealisatie verplicht om een energielabel te kunnen overleggen. Voor de koper of huurder van uw pand in Weert is dat handig want die krijgt dan een objectief beeld van de energieprestatie van uw gebouw.

Ook energielabels voor kantoren zijn verplicht. En wist u dat u vanaf 2023 moet beschikken over een label in ten minste categorie C? Wanneer u namelijk niet over een voldoende hoog energielabel voor uw kantoor beschikt, dient u vanaf dat jaar verplicht te investeren in energiezuinige maatregelen die het label minimaal op C-niveau brengen. Weigert u dat dan kan uw pand in Weert op last van de overheid zelfs gesloten worden.


Wij regelen het binnen een week

Dat het energielabel aanvragen voor uw kantoor of bedrijfspand in Weert verplicht is hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ook wanneer u al vergevorderd bent ten aanzien van de onderhandelingen inzake verkoop of verhuur dan hoeft een eventuele transactie geen vertraging op te lopen. Wij kunnen u namelijk binnen 7 dagen van het juiste energielabel in Weert voorzien. Met het oog op de toekomst adviseren wij u vervolgens ook graag met betrekking tot eventueel te realiseren energiebesparende investeringen.