Energielabel voor bedrijfspand aanvragen: geregeld in 1 weekDe term energielabel is niet nieuw, ook niet als het gaat om zakelijke en utiliteitsgebouwen. Wist u dat u al sinds 2008 een energielabel kunt aan vragen voor een bedrijfspand? Dit is zelfs verplicht. Aanvankelijk is er weliswaar geen strenge controle uitgevoerd door de overheid maar sinds 2015 ligt dat anders. De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet sindsdien veel strenger toe op naleving van de regels.

Bent u eigenaar van een zakelijk gebouw en wilt u een forse boete voorkomen? In dat geval kunt u maar het beste op korte termijn al werk maken van het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand. Via energielabelbinneneenweek.nl gaat dat gelukkig snel en vlekkeloos.

Energielabel aanvragen voor bedrijven is noodzakelijk

Een energielabel voor een bedrijfspand aanvragen, dat doe je niet voor niets. De belangrijkste reden dat de overheid verplichtingen stelt komt voort uit de klimaattransitie. Het zal u niet onbekend zijn, onze energiebronnen zijn eindig en bovendien zorgt het gebruik van fossiele energie voor een milieuprobleem. Een energielabel voor uw bedrijfspand aanvragen en toegekend krijgen zorgt ervoor dat de classificatie van uw pand op milieu- en energiegebied duidelijk wordt. Afhankelijk van de uitkomst van de analyse, zal de overheid u in de toekomst mogelijk verplichten bepaalde corrigerende maatregelen te nemen.

Aan een energielabel voor een bedrijfspand aanvragen is echter ook een commercieel motief verbonden. Des te gunstiger uw label, des te hoger de marktwaarde van uw pand. Dat klinkt interessant he!


Neem contact met ons op voor een deskundig energieadvies in de breedte

Een energielabel aanvragen voor een bedrijfspand is zo geregeld via energielabelbinneneenweek.nl. Binnen 7 dagen nadat wij uw pand hebben kunnen inspecteren en analyseren, voorzien wij u van het juiste energielabel. Mocht dit noodzakelijk zijn voor bijvoorbeeld een verkooptransactie, dan loopt uw traject dus geen vertraging op. Een energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand is overigens niet het enige waarvoor u bij ons terechtkunt. Wij adviseren u ook graag inhoudelijk over te nemen maatregelen om de energie-efficiency te verbeteren en helpen u daarbij vergaand op weg.