Het energielabel voor bedrijvenWist u dat vanaf 2023 onder andere kantoorgebouwen van meer dan 100 m2 een energielabel voor het bedrijf moeten kunnen overleggen van categorie C of hoger (dat wil zeggen A of B)? Mocht het zo zijn dat in 2023 nog sprake is van een energielabel bedrijf van categorie D of lager, dan riskeert de eigenaar van het pand een fikse boete. Deze kan oplopen tot bijna € 100.000. En een bijkomstig risico is dat het pand gesloten moet worden totdat maatregelen zijn genomen.


Mogelijke maatregelen tot het verbeteren van het energielabel voor uw bedrijf

Gelukkig zijn er diverse oplossingen mogelijk om ervoor te zorgen dat de bedrijfsruimte die in uw bezit is, voor 2023 over het correcte energielabel beschikt. We sommen er een aantal op:

  • U kunt starten om zelf stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd van een PV-systeem is door de huidige opbrengsten en relatief lage investeringskosten nog geen 7 jaar meer.
  • Door het aanbrengen van muur-, vloer- of dakisolatie kan men het energielabel bedrijfsgebouw aanzienlijk verbeteren.
  • Het aanbrengen van driedubbel glas zorgt voor extra isolatie en is nog beter dan het welbekende dubbele glas, ook wel thermopane genoemd.


De verduurzaming van een kantoorpand opdat men een gunstiger energielabel kan aanvragen voor een bedrijf, vergt altijd maatwerk. Energielabelbinneneenweek.nl kan binnen een tijdsbestek van een week een (nieuw) energielabel afgeven. Wij zijn bovendien gelieerd aan Energie Bouwadvies.nl en Perfect Bouwexperts.nl. U kunt bij ons niet alleen een energielabel voor bedrijven aanvragen. Wij kunnen u ook inhoudelijk adviseren ten aanzien van te nemen maatregelen om het energieverbruik in uw pand terug te dringen.


Een deskundige partij die u ook adviseert

Onze dienstverlening betreffende het energielabel bedrijven speelt een belangrijke rol met het oog op de noodzakelijke, toekomstige verduurzaming van de maatschappij. Zowel onder andere projectontwikkelaars, makelaars, vastgoed eigenaren, architecten, woningcorporaties als gemeenten maken van onze diensten gebruik.

Schakel ons in met het oog op een lagere energierekening in de toekomst en om te voldoen aan alle wettelijke verplichtingen op het gebied van duurzaamheid.