Energielabel C voor kantoren en bedrijfspanden vanaf 2023 verplichtBent u eigenaar van zakelijk vastgoed in Helmond, dan vraagt de Nederlandse overheid een flinke investering van u vanaf 2023 met het oog op de duurzaamheid van onze samenleving. Vanaf dat jaar is een energielabel voor uw kantoor of bedrijfspand van minimaal categorie C namelijk in de meeste omstandigheden verplicht. Beschikt u in het geheel nog niet over een energielabel of heeft uw huidige label de classificatie D of lager, dan zult u ervoor moeten zorgen dat de energieprestatie wordt opgewaardeerd.


Let op: Energielabels categorie C ook verplicht in Helmond

Vanuit het verleden dat Helmond kent op het gebied van metaal- en textielindustrie, is de stad in de loop der tijd met grote snelheid gegroeid. Nog altijd is er sprake van zakelijk vastgoedaanbod dat in die groeitijd is gerealiseerd. Misschien heeft u uw eigen onderneming wel in zo’n bedrijfspand of kantoor gevestigd of bent u verhuurder. Niet al deze bedrijfspanden en kantoren zijn qua energieprestatie up to date. Vanaf 2023 is verplicht energielabel C echter een vereiste. Laat dus op korte termijn onderzoeken of uw pand hieraan voldoet. Mocht dat niet zo zijn dan heeft u nog genoeg tijd om energiezuinige maatregelen te treffen in uw pand in Helmond


Welke consequenties wanneer u te lang wacht?

Stelt de daartoe aangewezen inspectiedienst vanaf 2023 vast dat uw kantoorpand lager scoort dan categorie C, dan kunt u een enorme boete krijgen. De noodzaak om alsnog te investeren in milieuvriendelijke technieken blijft dan bovendien gehandhaafd. Ook kan het zijn dat uw kantoor in Helmond wordt gesloten zo lang als de maatregelen niet zijn doorgevoerd.

Dergelijke problemen wilt u natuurlijk voorkomen. Energielabels zijn inmiddels verplicht in alle gevallen waarbij zakelijk vastgoed wordt verkocht of verhuurd. Wacht niet totdat de eisen nog strenger worden en regel uw zaken. Dat kan via Energielabelbinneneenweek.nl al heel eenvoudig binnen 7 dagen. Wij zijn voornamelijk actief in de regio Helmond dus neem contact met ons op, ook voor energieadvies.