Erkend energielabel aanvragenWeet u alles al omtrent het erkend energielabel bedrijven? Wanneer u eigenaar bent van een bedrijfspand of een kantoorpand en u wilt dat verkopen of verhuren is dat wel van essentieel belang namelijk. Wij merken regelmatig dat er nog veel onduidelijkheden zijn omtrent het erkend energielabel voor bedrijven. We praten u dus graag bij, ook over wat u in de toekomst allemaal te wachten staat.


Erkend energielabel in de toekomst van essentieel belang

Zoals u wellicht weet zijn er verschillende categorieën waarin een erkend energielabel voor bedrijven kan vallen. Des te lager de categorie des te minder energiezuinig het karakter van het bedrijfs- of kantoorpand is. Gaat u uw gebouw verkopen of verhuren dan is het sowieso verplicht om een erkend energielabel te gaan aanvragen en dit te overleggen aan de andere partij. Ten eerste is daar een commercieel belang mee gemoeid, want zo krijgt de koper of verhuurder inzicht in de mate van energiezuinigheid. Dat is natuurlijk iets wat het pand in meer of mindere mate aantrekkelijk maakt en wat dus ook de verkoop- of verhuurprijs sterk kan bepalen.

Vanaf 2023 is het zelfs mogelijk dat de overheid uw gebouw besluit te sluiten wanneer u niet over een erkend energielabel beschikt of het label lager is dan categorie C. De overheid wil dat het erkend energielabel voor bedrijven minimaal de C-waarde heeft. Zo niet dan zal men u eerst verplichten om energiezuinige maatregelen te nemen.


Onderneem nu al actie

Om ellende in de toekomst te voorkomen kunt u het beste nu al direct een erkend energielabel aanvragen. Dat kan via ons. Wij kunnen u zelfs binnen 7 dagen van het label voorzien. U krijgt dan nu al inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van uw pand. Mocht het noodzakelijk zijn om uw erkend energielabel met het oog op de toekomst te verbeteren, dan heeft u veel meer tijd om dat te realiseren. Wij adviseren u ook graag inhoudelijk over de eventueel te nemen maatregelen.