Kosten aanvraag energielabelIs het voor u noodzakelijk om een energielabel aan te vragen? Via Energielabelbinneneenweek.nl kunt u dat doen tegen een vaste, lage prijs al naar gelang de omvang van uw pand. Wij zijn zeer deskundig en bieden diverse voordelen. Wij zorgen ervoor dat u binnen afzienbare tijd na het aanvragen over uw label kunt beschikken. Zo’n snelle levertijd en dat ook nog eens tegen aantrekkelijke kosten.

Zowel voor particulieren als voor zakelijke vastgoedeigenaren geldt dat het aanvragen van een energielabel onder veel omstandigheden verplicht is. Kunt u niet het juiste label tonen dan kan u dat geld kosten in de vorm van een boete die in het slechtste geval kan oplopen tot vele tienduizenden euro’s. De handhaving door de Inspectie Leefomgeving & Transport neemt toe in strengheid dus pas op!Kosten energielabel aanvragen wegen vaak op tegen de voordelen ervan

Er zijn niet alleen nadelen in de vorm van kosten verbonden aan de aanvraag van een energielabel. Een gunstig label helpt u als vastgoedeigenaar namelijk aan een betere onderhandelingspositie ten aanzien van de toekomstige koper of huurder van uw vastgoed. Die profiteert immers van de gunstige voorzieningen op energiegebied door een lagere energierekening.

Wat het aanvragen van een energielabel via ons u zal kosten, is voornamelijk afhankelijk van de omvang van uw pand. De hoeveelheid werk t.a.v. onze beoordeling hangt samen met de grootte van uw gebouw. Wij hanteren op dit moment de volgende categorieën:

  • 0 tot 250m2;
  • 250 tot 500m2;
  • 500 tot 1000m2;
  • 1000 tot 1500m2;
  • > 1500m2.


Voor de hoogste categorie (> 1500m2) zijn de kosten van het toekennen van een energieprestatielabel momenteel op aanvraag. Wanneer u een aanvraag energielabel voor meerdere panden tegelijkertijd wilt doen via ons, zullen wij lagere tarieven per vastgoedobject in rekening brengen.


Vrijblijvend advies

In het bijzonder voor zakelijke vastgoedeigenaren gelden de nodige verplichtingen t.a.v. het energielabel. Laat u goed informeren want het ontbreken van een wettelijk energielabel kan u bij controles veel geld kosten. Wij informeren u graag vrijblijvend en komen in actie waar nodig.